Двоен празник, навръх Никулден

Двоен празник, навръх Никулден

Двоен празник, навръх Никулден.
Прекрасно време в деня на рибарския празник Никулден за всички именници, гости и заети в сектор Рибарство в град Шабла. Навръх професионалния празник на рибарите в селищно образование Кария, в близост до емблематичния фар Шабла и най-източната точка на северното ни Черноморие се състоя водосвет и тържествено откриване на нова сграда на морски клуб. Новата придобивка за местната общност и гостите на региона е мултифункционална сграда, в която ще се помещават морските спортни клубове от община Шабла. Това ще подпомогне амбициозната идея на група млади и инициативни хора, чиято цел е да бъдат възстановени и развити традициите в морските спортове – ветроходство, подводен риболов, гребане и други. Водени от идеята за привличане на повече млади хора към дейности свързани с морето – Община Шабла, чрез Стратегия за Водено от общностите местно развитие на Местна инициативна рибарска група Шабла – Каварна – Балчик, изгради новия морски клуб.
На събитието присъстваха представители на Общинска администрация, общински съветници, представители на спортни клубове, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, общественици и гости на града.

Художествени творби на емблематичния харпунджия Иван Минчев, бяха изложени в новооткритата сграда.
С тържествен водосвет и благословия на отец Павел, беше поставено началото на двойния празник. Всички гости на събитието имаха възможност да опитат от богато приготвена рибена чорба, приготвена от организаторите на събитието.

Честит празник, честит Никулден!
На добър час и повече поводи за откриване на подобни придобивки на територията на общините Шабла, Каварна и Балчик!